ORDU / KORGAN - Çayırkent Çok Programlı Anadolu Lisesi

ÇAYIRKENT ÇPAL TARİHÇESİ

1.     OKULUN TARİHÇESİ

Çayırkent Çok Programlı Anadolu Lisesi 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi ve Genel Lise bölümleriyle Erkek Teknik öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Belediye binası olarak inşa edilen bina gerekli tadilatlar sonucunda sınıflar ve ek birimler oluşturularak eğitime sunulmuş olup binanın ısıtma şekli kaloriferli olarak tanzim edilmiştir. Okulun çevre düzenlemesi ise dönemin inşaat teknolojisi öğrencileri tarafından staj çalışmaları içerisinde yapılmıştır. Açıldığı ilk iki yıl Yapı ve Sözel

bölümleri ile eğitim-öğretim vermekteyken, 2004-2005 eğitim-öğretim yılından itibaren Bilgisayar bölümü de eklenerek eğitim-öğretime devam etmiştir. 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında alan/dal uygulamasına geçilerek Yapı bölümün adı İnşaat Teknolojisi Alanı; Bilgisayar bölümünün adı da Bilişim Teknolojileri Alanı olarak değiştirilmiştir. Türkiye de okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesiyle önem kazanan Çocuk Gelişimi bölümü de 2008-2009 eğitim öğretim yılında açılmış ve özellikle bölgede kız öğrencilerin okullaşması açısından büyük gelişme sağlanmıştır. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında açılan erkek öğrenci pansiyonunda etkisiyle bölgede tek Meslek Lisesi olması açısından okulumuz büyük önem kazanmıştır. Halen pansiyonda kalmakta olan 26 öğrenci parasız yatılı olarak devletin imkanlarından faydalanmaktadır. Çayırkent Çok Programlı Anadolu Lisesi halen Anadolu Lisesİ , Elektrik , Bilişim Teknolojileri alanı Veri Tabanı ve Web Programcılığı dallarında, Çocuk Gelişimi alanı Erken Çocukluk Eğitimi dalında eğitim-öğretime devam etmektedir.

Yayın: 06.04.2023 - Güncelleme: 06.04.2023 13:40 - Görüntülenme: 140